ellis-en-cederk-fotos-Shark

Restaurant Het Gerecht in de GaultMillau gids 2020

GaultMillau gids 2020

Op 2 december 2019 heeft GaultMilllau de nieuwe restaurantgids 2020 gelanceerd. De Nederlandse gastronomie kwam samen in De Kromhouthal te Amsterdam om dit te vieren. Wij van restaurant Het Gerecht en een paar collega’s zijn uiteraard een kijkje gaan nemen.

Maar, wat is GaultMillau eigenlijk?

GaultMillau is een Frans bedrijf dat gastronomiegidsen uitgeeft in meerdere landen, waaronder in Nederland. Henry Gault en Christian Millau begonnen hiermee in 1969 in de vorm van een tijdschrift voor Parijzenaren. In de gastronomiegids worden tegenwoordig hotels en restaurants (doormiddel van symbolische koksmutsen) beoordeeld op een schaal van 20 punten. Koksmutsen worden uitgereikt aan een brede groep restaurants, maar de serieuze punten zijn weggelegd voor de toplaag. De gids van GaultMillau is een tegenhanger van de Michelingids.

GaultMillau hanteert een puntensysteem en Michelin deelt sterren uit voor de top van de gastronomie. Restaurants worden jaarlijks beoordeeld door anonieme culinaire recensenten die zich zelden bekend maken. GaultMillau reikt ook jaarlijks prijzen uit zoals ‘Chef van het Jaar’, ‘Sommelier van het Jaar, ‘Restaurant van het Jaar’ en ‘Hotel van het Jaar’.Restaurant Het Gerecht in GaultMillau gids 2020

Nederland telt 46.000 restaurants en in de gids staan alleen de beste 800 exclusievere restaurants met verschillende kookstijlen vermeld. Dit jaar zijn er 180 nieuwe bijgekomen, waaronder, u raadt het al, Restaurant Het Gerecht!
 Voor ons dus een hele eer om er al in te mogen staan na 8 maanden vanaf de start als jong restaurant in Roermond.

Leest u zelf hoe de anonieme culinaire recensenten van GaultMillau Restaurant Het Gerecht hebben beoordeeld!

Beoordeling Gault&Millau restaurant Het Gerecht