chapeau-limburgse-ondernemers

Chapeau jong Limburgse horeca ondernemer

Jong Limburgs culinair talent in het zonnetje

Kwaliteit zo hoog dat jury enige moeite had om tot een oordeel te komen

Auteur: Maarten van Laarhoven
Fotografie: Olga van Borren
Dinsdag 28 januari 2020

‘Too close to call!’ Deze bekende Engelse uitdrukking die aangeeft dat de finalisten wel heel dicht bij elkaar zaten, en dat het voor de jury nog een hele opgave was om een uiteindelijke winnaar aan te wijzen, klonk gisteravond meermaals in het Van der Valk TheaterHotel De Oranjerie in Roermond. Daar werden, als prominent onderdeel van de tweede editie van het Limburg Culinair Gala, een avond waarop de betere gastronomie van Limburg een podium krijgt, vijf jonge culinaire talenten in het zonnetje gezet. Of liever gezegd zes, want de prijs voor de Beste Jonge Horecaondernemer van Limburg ging naar een duo: Ellis Huijnen en Cederik Pieters van Het Gerecht in Roermond.

De twee jonge gastronomische geweldenaren – zij gastvrouw; hij chef-kok – leerden elkaar kennen bij Toine Hermsen in Maastricht, waar ze jaren geleden beiden werkten. Vorig jaar begonnen ze in de buurt van het oude gerechtsgebouw in de bisschopsstad hun eigen zaak (met de in meerdere opzichten passende naam Het Gerecht), die inmiddels een vaste plaats in de culinaire harten van veel Roermondenaren heeft verworven. De zaak heeft inmiddels zoveel bekendheid dat zelfs Maastrichtenaren er een autorit voor over hebben om te ervaren wat het tweetal in zijn mars heeft.

Lees het volledige artikel op chapeaumagazine.com