Speciale_Gaey_Oesters

Speciale Gaey Oesters bij Het Gerecht

Bij restaurant Het Gerecht serveren we nu ook oesters!

Ruik onze overheerlijke oesters uit Marennes-Oléron en u ruikt het bos en de geur van Denne, maar ook het het parfum van de stranden met helmgras en het wier van de zee. De Speciale Gay Oester vereist een kweek van 3 jaar. Ze worden gekweekt in kweekparken en eerst gecontroleerd op dikte en rondingen voordat ze uiteindelijk in de waterbassins worden geplaatst.

De uit Marennes-Oléon afkomstige oesters blijven minimaal 2 tot 6 maanden in de waterbassins oftewel ‘claires’ genoemd, met maximaal 10 oesters per vierkante meter. Het formaat van een oester wordt aangegeven met een getal van 0 tot 5. Het getal 5 staat voor het kleinste formaat oester.

Oesters zijn erg gezond, bevatten bijna geen vet en zitten vol proteïne, vitamines en mineralen. Ze zorgen voor een verhoogde weerstand tegen verkoudheid vanwege hun hoge gehalte aan zink.

De smaak van de Speciale Gaey oester die wij serveren heeft een bijzondere balans tussen zoet en zout. Ze zijn zacht en krokant tegelijk, met een fijne ziltigheid en een zoetsmaak en nootsmaak die lang in de mond blijft hangen.

Zo brengen we een beetje ‘La Douce France’ naar Roermond.

Onze heerlijke oesters kunt u bestellen voor € 3,- per stuk en bij mooi weer nuttigen op het terras of bij een bubbeltje.

Reserveer hier uw tafeltje makkelijk en snel online.