Thema avond Umbrië 10 en 11 oktober 2019

Thema avond Umbrië 10 en 11 oktober 2019

Donderdag 10 en vrijdag 11 oktober vinden onze volgende thema avonden plaats. Deze keer strijken we neer in Umbrië. De truffel is ook hier terug te vinden in de regionale gerechten net zoals hazelnoten en Pecorino schapenkaas. Waar de streek (vooralsnog) minder bekend om staat zijn
de mooie wijnen. Flores Zanchi van het gelijknamig wijnhuis zal haar wijnen toelichten op beide avonden.

Aanvang vanaf 18.30 uur

De avonden starten vanaf 18.30 uur en we beginnen met een aperitief waar bijhorende hapjes worden geserveerd. Tegen 19.00 uur gaan we aan tafel waar u wat uitleg krijgt over de streek, wijnhuizen en wijnen, terwijl het viergangen menu geserveerd wordt.

Bij elke gang krijgt u speciaal geselecteerde wijn/spijs combinaties te proeven voor de prijs van €85,- all-in (aperitief, tafelwater, 4 gangen menu, bijzondere wijnen en koffie als afsluiter). Het worden boeiende, gastronomische maar ook leerzame avonden.

Schrijf u dan ook tijdig in want de plaatsen zijn beperkt, en laat u verrassen door deze onbekende parel.

RESERVEREN

Wijnhuis Zanchi in Amelia Umbrië

Al veertig jaar maakt de familie Zanchi hoogwaardige wijn in Amelia, in de regio Umbrië, gelegen aan de route van de Strada dei vini Etrusco Romana, de Romeins-Etruskische wijnroute. De oppervlakte van het landgoed is volledig gewijd aan wijngaarden en olijfboomgaarden, allemaal gecultiveerd in overeenstemming met de principes van duurzame landbouw, die een lage milieu-impactpraktijken vereisen, en volledig respect voor de natuur en voor het specifieke lokale teeltgebied.

Drie generaties van de familie hebben zich toegewijd aan continu onderzoek naar het lokale gebied. Waarbij de meest geschikte en inheemse druivensoorten die klassiek voor Umbrië worden geïdentificeerd en daaruit wijnen produceren die onderscheidend zijn voor hun smaken, aroma’s en body.

Een bezoek aan de kelders van Zanchi is een gelegenheid om dit nog weinig bekende gebied te ontdekken, door de wijngaarden te wandelen of de met zwijnen gevulde bossen naast het wijnhuis te waarderen.

Wilt u graag weten wanneer de volgende thema avonden plaatsvinden bij restaurant Het Gerecht? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief! Elke maand wordt er tevens een gratis lunch voor 2 personen verloot onder alle abonnees!